18-годишен футболист от Катар тренира с Академик, видя Актуално Свищов.
Сами Рашид Семеду, от Уганда, идва от Катар, където баща му е дипломат, е млад футболист, който чрез контакти на доктор Уаил Мохамед, лекар на „студентите” е в Свищов.
Ученик, но заради с К-19 обучението е спряло изцяло в Катар и в момента е последна година в училище.
Сами е офанзивен футболист играе на позиция крило, но по време на престоя си в града на Щастливеца треньорът Росен Илков го пука като централен нападател. „Физически е много интересен. Ако остане ще бъде много полезен”, коментира Росен Илков
В момента е на обучение за две седмици и с идеята, да се докосне до европейския футбол.
„Тренирам с Al Markyirya, отбор в Катар в Свищов съм със съдействието на доктор Мохамед, което е приятел с треньора на Академик”, споделя 18-годишният Сами.
„Всички от отбора са много, много приятелски настроени. От четири дена съм тук, но се чувствам все едно от години. Лесно ми е да се адаптирам. Харесва ми и града, който е малък и се чувствам много добре”, споделя още футболистът.
„Първоначално за две седмици съм тук, а след това ще видим как ще се развият нещата”, отговаря на въпрос за колко време е в града.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.