Играч на Академик подписа професионален договор с клуб от Словения, съобщиха от клуба.

Привлеченият това лято играч от Ботев (Пловдив) – Никола Нейчев, подписа професионален договор със словенския Табор (Сежана, Словения). Това е втори професионален договор за централния защитник, който преди да се присъедини към състава на „студентите“, бе в отбора на „Ботев“ (Пловдив).

Нейчев е от Силистра и записва професионален дебют в Първа лига на 17 години с фланелката на Ботев (Враца) при победата на врачани над Локотомив (Пловдив) на Лаута с 4:2.

След преминаването си при „канарчетата“ Нейчев записва 28 мача във Втора лига с отбора на Ботев (Пловдив), преди да премине в редиците на Академик.

При „студентите“ Нейчев участва във всички контроли, като се представи по изключителен начин и това не остана незабелязано. Със силните си изяви срещу Янтра (Габрово), Чавдар (Етрополе) и отбелязания гол срещу Левски 2007 той е поканен да се присъедини към словенския клуб, като директно подписва професионален договор, без нужда да преминава пробен период.

„Съдействахме напълно на словенския клуб, при преминаването на Нейчев към тях. Огромна роля изигра и нашето ръководство, което не спря момчето да се развива, а напротив – съдейства с всичко необходимо, за да може нещата да протекат възможно най-бързо и безпроблемно!
Това е част от философията, която ръководството налага при работата с младите ни играчи и се радвам, че успяваме да постигнем бързи резултати в тази посока.
Нашата задача в представителния отбор е преди всичко да развиваме млади играчи и да им даваме възможност, да се реализират на по-високо ниво и по възможност в професионалния футбол. От тази гледна точка Нейчев заслужаваше това напълно, а освен него вярвам, че имаме и много други играчи, които могат да преминат към професионалния футбол в скоро време“, коментира старши-треньорът на Академик Александров.

Никола вече записа и дебют като титуляр за новият си отбор при равенството с Рудар 1:1 игран пред собствена публика. Младият бранител записа пълни 90 минути и се представи на добро ниво, участвайки в изграждането на атаката при попадението на своя отбор.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.