Опит за блокиране на машините за гласуване с вкарване на картата на няколко пъти на няколко места в страната. Сред тях е и избирателна секция в Монтана, предаде БНТ.
В Младежкия дом в Монтана има две секции. В една от тях е станал инцидентът, когато възрастен мъж се е опитал да блокира машина за гласуване с картата за вота. Той започнал и да спори с членовете на СИК и да пита как точно да гласува за определена партия.
Машината е блокирала за кратко, но проблемът е бил отстранен с рестартиране с карта на член на СИК. Мъжът сам се е отказал да гласува и си е тръгнал. По случая е съставен протокол.
Вътрешният министър направи коментар, че подобни ситуации е имало и на други места в страната.
„Имаме такава информация, сведохме я до всичките си служители по места, дали сме инструкции в такива случаи да бъде извършена незабавна проверка и да се види дали тези твърдения са верни. Ако тези твърдения не са верни, да се търси този, който е накарал въпросните граждани да твърдят подобни манипулативни факти“, заяви Иван Демерджиев – служебен министър на вътрешните работи.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.