Областния съвет на ДПС – Велико Търново е снело доверието от Бедри Алиев, председател на общинската структура край Дунав и заместник-кмет на община Свищов. Това съобщи пред Актуално Свищов Гюнай Далоолу, председател на Областния съвет на ДПС в старата столица.
Зам.-кметът е изключен от Областния съвет на партията и вече не е председател на общинската структура в Свищов. Все още обаче е член на ПП ДПС, уточни Далоолу. По думите му е приложен член 7 от Устава на партията, който предвижда при системно неизпълнение на решения на по-висша партийна инстанция снемане на доверие.
За нас има саботиране на изборите през юли месец, когато партията получи едва 418 гласа, а предходни кампании сме имали над 1400 в община Свищов, поясни Гюнай Далоолу. По думите му два дни преди изборите Бедри Алиев е напуснал града и с това е спомогнал за лошия резултат. Същевременно е получена и оставка от Бедри Алиев, която е гледана на 26 август от Областен съвет.
На 15 септември е проведено заседание с много обидени и огорчени членове на партията през последните години, съобщи още Гюнай Далоолу. „Предвид предизборната кампания за президент и за парламентарни избори бе решено ново общинско ръководство да бъде избрано по-късно. Утвърден бе предизборен щаб, който има трима съпредседатели – един от тях е Илдънай Ахмедов, който е познат на хората”, коментира още областния лидер на ДПС във Велико Търново.
ДПС като партия счита, че вече няма заместник-кмет на Свищов, заяви в заключение Гюнай Далоолу. Той допълни, че от Областния съвет е изключен и Мехмед Мехмедов, директор на ОП „Чистота-Свищов”.
Бедри Алиев не прие телефонния разговор, потърсен за коментар от Актуално Свищов на решението на Областния съвет на ДПС във Велико Търново.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.