Достойно представяне на учениците от СПГ „Алеко Константинов“ в Национално състезание по професииe, съобщиха от гимназията. Надпреварата се проведе в София в Интер Експо център, в което взеха участие всички ученици класирани на регионално ниво. Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ се представи със свои възпитаници в категориите „Най-добър млад хлебар-сладкар“ и „Най-добър млад сервитьор“. Изключително предизвикателство бе представянето на учениците от професионалната гимназия и в двете категории в това национално състезание, което се организира от Министерството на образованието и науката и се провежда ежегодно.
Десислава Семова, ученичка от 11“б“ клас се състезава в категория „Най-добър хлебар-сладкар“. Тя показа прецизност и бързина, техничност и последователност и въпреки напрегнатата състезателна атмосфера коментарите на журито бяха: „Перфектна еклерова основа“, „Кремът е добре овкусен и следва линия на фино надграждане с флорални аромати, „Изключително чиста и подредена работа“, „Впечетляваща техника“. А дребните пропуски и трудности бяха приети с усмивка и внимание, защото те са най-добрия учител. От всички 27 участници се класира в челната десятка.
В категория „Най-добър сервитьор“ нашата състезателка Теодора Людмилова от 11“б“ клас участва след класиране на регионален кръг проведено в гр. Габрово и достойно представи училището сред осемнайсетте професионални гимназии на Националното състезание в София. При изтегления жребий Теодора трябваше да сервира ястията, приготвени от състезателката от гр. Пирдоп. Ученичката зареди маса за два куверта, посрещна и настани гостите. Тя сервира предястие с бутилка бяло вино, а към основното ястие представи и декантира червено вино.
Ръководители на достойното представилите се момичета са инж. Светослава Йорданова и Ивелина Енчева.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.