Формацията Футбол 9 на „Академик“, предвождана от Красимир Капитанов, отстъпи на именитите си връстници от „Ювентус“ (Торино) с 0:2.
Въпреки загубата, децата стояха достойно на терена и се бориха за всяка топка. Италианските футболисти опитваха с разнообразна игра да пробият добре построената свищовска защита и успяха да достигнат до попадения след две красиви атаки.
Нашите лъвчета и лъвици, могат да са доволни от показаното и най-вече заради сърцатата игра.
Преди тази среща, футболистите на Красими Капитанов записаха две равенства 1:1 с отборите на „Тъндърс“ (Атина) и „Воздовац“ (Белград) и отстъпиха минимално с 0:1 на „Зарково“ (Сърбия).
От другата страна, играчите на „Ювентус“ влязоха в двубоя с две победи от по 3:0 и една с 5:0, като специалистите определят „Ювентус“ и „Цървена Звезда“ за фаворити в турнира.
След срещата двата отбора си направиха обща снимка за спомен, а от щаба на италианския гранд изпратиха специални поздрави за Свищов и нашата школа. Треньорите си размениха и флагчета за спомен, като от другата седмица това на „Ювентус“ ще краси свищовската съблекалня.
По-късно днес „Академик“ се изправя срещу „Лугож“ (Румъния). Турнирът продължава в събота и неделя с елиминационни кръгове.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.