Лидерът на Изправи се България Мая Манолова показа десетки спрени цистерни за дизел в гара Бяла по пътя за Русе, които зареждат гориво и го изнасят от страната. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на „Изправи се България“.
„С издействаното изключение за България и продължаващия внос на руски петрол страната ни финансира войната в Украйна. Преработва евтиния руски петрол и го продава на Украйна като така финансира войната и от другата страна.
Истината се вижда на пътя за Русе и за Украйна със стотиците цистерни, които изнасят гориво. Предприемете действия, защото търпението на българския народ не е безгранично.“, заяви Манолова.
По думите на Манолова тази позиция е нечестна за българските граждани, защото те плащат скъпо горивото, което регистрираната в Швейцария фирма Литаскопреработва на ишлеме в рафинерията у нас. „Резултатът за българските граждани е, че плащат с левче отгоре на цената на бензина и дизела.“ Беше категорична лидерът на Изправи се България. Тя изчисли, че така допълнителните приходи за компанията са 3,5 млрд. лв. за година, които плащат всички български граждани.
„Истината е, че в огромната си част руският петрол, който се преработва, заминава за Украйна, за да финансират войната и от двете страни. Печелившият от цялата история дори не е петролната рафинерия, а фирмата, която преработва на ишлеме“ – възмути се Мая Манолова.
„И вместо депутатите да приемат единственото смилено решение и да въведат таван на цената на бензина и дизела до 2,50лв, слушаме всякакви небивалици как ще въведат мито, допълнителни данъци на тези две фирми. Въпросната Литаско е регистрирана в Швейцария, всичките парични потоци, взети от джобовете на българите, заминават за Швейцария.
Крайно време е истината за скъпите горива в България да бъде извадена и депутатите в парламента да предприемат единственото решение, което ще произведе необходимия ефект – Таван на цената на бензина и дизела до 2,50лв/л.
А министърът на енергетиката да бъде заставен да употреби в полза на българския народ златната акция, която държавата притежава в Лукойл Нефтохим. Крайно време е представителят на държавата да бъде сменен, защото той защитава интересите на Литаско, но не и на българските граждани.
Крайно време е да има и държавно дружество, което да преработва петрол и да го продава на българските фирми на нормални цени. Защото огромната инфлация тръгва от горивата, от транспорта.“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.