Хладното време ще се задържи през по-голямата част от новата седмица, пише дир.бг. Днес ще бъде облачно и дъждовно. Ще превалява, преди обяд над западните и централни райони, а в следобедните часове – над Източна България.
Температурите остават ниски в западните и централни части, където ще бъдат от около 8 до 10-11 градуса, По-високи стойности ще има над крайните източни райони – до около 15 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток и изток.
За днес НИМХ е издал предупреждение за очаквани силни валежи за жълт код за 7 области в южната и югозападна част от страната.
През нощта ще бъде облачно, със слаби превалявания, които от югоизток в часовете преди изгрев отново ще се активизират.
Вятърът, отначало в Дунавската равнина, ще се ориентира от запад, предимно слаб.
Минималните температури утре ще са от около 6 градуса на запад до 12 в крайните югоизточни райони.
Облачно, с превалявания над източните и централни части на страната ще бъде утре. Дневните температури ще са от 7 градуса на запад до 15 по морския бряг.
В сряда за кратко преваляванията спират в повечето райони, но ще остане хладно, с температури около и малко над 10 градуса. По-високи стойности – до около 15, ще има в Дунавската равнина, където ще има временни разкъсвания на облачността.
Нов средиземноморски циклон ще донесе превалявания в четвъртък и петък.
Очакват ни повсеместни валежи от дъжд, а по високите полета и Предбалкана – и от мокър сняг.
Температурите ще бъдат декемврийски, в по-голямата част от страната: в четвъртък от около 4-5 до 10 градуса, малко по-високи – на изток.
В петък преваляванията ще продължат, а температурите ще останат без съществена промяна.
В съботния ден ще остане хладно, но в западната половина на страната преваляванията ще спират.
В неделя валежите ще спират, ще има по-съществени разкъсвания на облачността, а и температурите постепенно тръгват нагоре.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.