В двора на Търговската гимназия бе засадено ново дърво – Пауловния, научи Актуално Свищов. Дървото е по-известно под името ,,Дървото на бъдещето”. То е подарък за гимназията, получен във връзка с участието на Александра Павлова от VIII а и Дарина Димитрова от XI а клас в Национален конкурс ,,Моята красива био градина”. В конкурса двете ученички се включиха под ръководството на учителката Марияна Любенова и представиха своя проект „Слънчева градина“.
В деня на засяването на „Дървото на бъдещето“ в училището беше изнесена беседа на тема ,,Лесовъд” от инж. Диляна Чоранова – директор на ДГС Свищов. Инициативата е част от мероприятията организирани във връзка с отбелязване ,,Седмица на гората – 2022 г.” В нея се включиха ученици от VIII а и IX б клас на ПДТГ ,,Димитър Хадживасилев”.
Учениците и учителите от гимназията поемат ангажимента да се грижат с любов и от сърце за новото дърво.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.