Родена съм в гр. Свищов на 23.03.1974 г. Майка ми Катя Докова е от с. Деляновци, а баща ми Петър Асенов от с. Царевец.
Завършила съм средното си образование в СУ „Николай Катранов” и съм много доволна, че съм „Сендовче”. Образованието си продължих в СА „Д.А. Ценов”, специалност „Финанси и кредит”, а неотдавна завърших и втора магистратура във ВУ „Св.Св.Кирил и Методий”, специаност „Политология, дипломация и национална сигурност”.
Повече от 20 години работя като хотелиер и поради необходимост в работата ми владея отлично 4 чужди езика.
В свободното си време се занимавам с градинарство, обичам да приготвям сладкиш и да гледам онлайн футболните срещи на „Академик” Свищов. Изказвам огромна благодарност към хората, които подкрепят и спонсорират „студентите” и на треньорите. Благодаря Ви, Господа!
Много се радвам и гордея с успехите на свищовските деца в олимпиади и постиженията им в училищните надпревари. Благодарна съм и поздравявам техните учители. Те са нашата свищовска гордост.
На предстоящите предсрочни парламентарни избори за 48 Народно събрание съм включена в листата за кандидат за народен представител в 4 МИР като партийна кандидатура на ПП „Изправи се България” с политически лидер Мая Манолова. Член съм на „Контролна комисия” на партията.
Честно казано не ме бива в обещанията и в предизборното „ухажване”, защото съм зодия „Работохолик”, но ако успея да убедя съгражданите ми да ме подкрепят на изборите и да съм свищовският депутат, то ще работя в следните насоки за родния ми град:
Ревизия на досегашното управление на града ни.

Искам да знам какво точно от обещаното в предизборната програма на сегашното управление реално се изпълни и какво точно си остана само на „розови” обещания?
Два мандата управление на коалицията на „Промяната” и като резултат Община Свищов все още е най-големия работодател в родния ми град. Частният предприемачески дух едвам диша, а по главната улица е пълно с празни помещения, които се отдават под наем. Защо така?
Искам да знам защо бяха уволнени доказали се професионалисти, които работеха в Община Свищов, защото нямало да бъдат лоялни към новата управа и на тяхно място бяха назначени активисти по предизборната агитация на „Промяната”.
Искам да знам защо нищо не се случва с „Индустриален парк”. Назначена администрация на заплата в дружеството има, а в парка освен змиярник, „индустрия няма”. Поне с домати и чушки да го бяхте засадили.
Искам да знам какво се случва с обещания градски басейн. Има ли вече поне проект или и това ще го имаме само на „розови” обещания.
Искам да знам какво се случва с качеството на „платинената” на цена „питейна вода”, която никой в Свищов не пие и всеки мъкне туби с минерална вода от магазина.
Искам да знам защо никой не обжалва решението за увеличаването на цената на водата или в Свищов всички са богаташи и могат да си позволят да плащат такава цена.
Искам да знам защо никой не прави замерване на качеството на питейната вода поне веднъж на месец и не информира за резултатите съгражданите ни.
Искам да знам защо в „Градът на 100-те първи неща” няма туризъм. В Свищов на всяка крачка има история и градът ни е съкровищница за ученически туризъм, а наплив и опашки от автобуси с туристи няма.
Искам да знам до кога болницата ще е в това незавидно състояние на „призрачен замък”, а съгражданите ни ще ходят на лекар в Плевен и София.
Искам да знам докога хората с увреждания ще са просто „невидими” за институциите, които трябва да се грижат за тях. И защо на работоспособните не им се помага да си намерят работа.
Искам да знам кога ще се реши проблемът с глутниците безстопанствени кучета в града ни. Освен да ги тровите, нещо друго ще предприемете ли и кога?
Явно….много искам да знам, но ако и някой друг иска да получи отговори на тези въпроси, то ще разчитам на подкрепата на съгражданите ми и заедно да успеем да направим нещо градивно за родния ни град.
Ако има и други въпроси, които Ви вълнуват, моля задайте ги.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.