7 300 лева са събрани до момента в рамките на кампанията #стани_един_от_нас, инициирана от родители и възпитаници на ДЮШ Академик, която има за цел модерни условия за тренировки на възпитаниците на Школата. Това съобщиха за Актуално Свищов инициатори на кампанията.
От събрани 7 300 събрани – 1600 са похарчени. Общата сума необходима за ремонта е около 12 хиляди лева.
Вече приключи подготовката за цялостния основен ремонт на съблекалните и санитарните помещения. Излят е бетон около игрището с изкуствена настилка с цел увеличаване капацитета на седящи места – днес и тези дейности приключиха.
„На етап инсталация на ВиК сме. Подготвени са помещенията. След ВиК и елинсталациите, се започва с тавани и стени. Стъклопакетите са измерени и поръчани”, уточниха инициаторите.

До края на октомври ремонтните дейности трябва да са приключили.
Както вече Актуално Свищов писа, клубът успешно обезпечава децата с нови пособия и целта пред ръководството е да осигури стабилни бъднини от финансова гледна точка. Но позитивните новини не спират до тук.
Една инициатива, подхваната първоначално от родител на трениращо дете се превърна в крайъгълен камък, който обедини и сплоти не само родители, но и приятели, спомоществователи и съмишленици. Става въпрос за инициативата да се отремонтират двете съблекални на покритата лекоатлетическа писта за нуждите на трениращите в съседство деца. Инициативата на родителите и приятелите, повечето бивши възпитаници на Школата на клуба, набира скорост – вече са набрани част от необходимите 10 – 12 хиляди лева, като много от родителите се включат с труд, осигуряване на материали и помощ за възстановяването на съблекалните.
Работата върви с пълна пара, помощ идва и от Свищов, Варна, Лондон, Лайпциг и инициативата, тръгнала като добро пожелание, скоро ще е най-модерната придобивка на ДЮШ „Академик“.
Клубът вече събира вход от домакинските мачове на мъжкия отбор, а парите отиват за ремонтните дейности. За тях отиват и приходите от виртуални билети, която продажба стартира преди мача Академик – Партизан (Червен брят).
Ако някой има желание да се включи с финансова помощ, труд или материали, това може да стане чрез контактната форма на уеб страницата на клуба или във Фейсбук профила.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.