Коалиция „Продължаваме промяната” ще финансира кампанията си изцяло от дарения, увериха Кирил Петков и Асен Василев, като повечето от дарителите са от столични IT компании. Това заявиха двамата съпредседатели на коалицията днес във Велико Търново, пише Ана Минева за сайта times.bg. Търново е поредната дестинация от тяхната национална обиколка. Десетки симпатизанти и съмишленици дойдоха да се срещнат с Василев и Петков. В близост до търговски център “Европа” и ресторант “Щастливеца ” се събират подписи за регистрацията на коалицията в ЦИК за предстоящите парламентарни избори.
Василев и Петков отказаха да назоват кой ще води листата на тяхната коалиция от 4-ти Великотърновски МИР и допълниха, че името му вече е ясно, но ще го оповестят през следващата седмица. Според непотвърдена информация, най- вероятно това ще е потомственият архитект 37-годишният Йордан Терзийски.
Коалиция „Продължаваме промяната” ще финансира кампанията си изцяло от дарения, увериха Кирил Петков и Асен Василев, като повечето от дарителите са от столични IT компании. Това заявиха двамата съпредседатели на коалицията днес във Велико Търново. Търново е поредната дестинация от тяхната национална обиколка. Десетки симпатизанти и съмишленици дойдоха да се срещнат с Василев и Петков. В близост до търговски център “Европа” и ресторант “Щастливеца ” се събират подписи за регистрацията на коалицията в ЦИК за предстоящите парламентарни избори.
Василев и Петков отказаха да назоват кой ще води листата на тяхната коалиция от 4-ти Великотърновски МИР и допълниха, че името му вече е ясно, но ще го оповестят през следващата седмица. Според непотвърдена информация, най- вероятно това ще е потомственият архитект 37-годишният Йордан Терзийски.
Асен Василев заяви, че хиперинфлация в България няма и че инфлацията реално е 3%. ” У нас няма как да се случи хиперинфлация в момента, имайки предвид, че сме вързани към Еврозоната, където пак се очаква инфлация от порядъка на 3-4%, прогнозира Асен Василев. Той припомни някои от основните икономически параметри, залегнали в програмата на формацията – по-висока събираемост на данъците, вместо вдигането им, спиране на течовете в системата така, че парите да остават в бюджета и да се разходват за оправяне на образователната система, здравеопазването, инфраструктурата. Според Василев, за да бъде овладяна кризата с цените в сектора на енергетиката трябва “да си вземем евтиния азерски газ, да си пуснем каскадите и 6- или 12-месечни договори, които да покриват 80% от потреблението”. Ако тези 3 неща се направят, няма да имаме шокова цена на тока през зимата, категоричен бе той.
Тунелът под Шипка трябва вече да стане, каза Кирил Петков, според който поне три тунела следва да свързват Южна със Северна България. Но преди това по-важната ни задача е 121 депутати и нулева корупция, посочи още Петков.
Надяваме се да успеем да сглобим коалиция със 121 мандата. Вярваме, че ще бъдем първа политическа сила, но без тези 121 човека промяната няма как да се случи, коментира Кирил Петков, и отново припомни приоритетите на коалицията – нулева корупция, реформа в съдебната система, оттегляне на главния прокурор.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.