Спортно-тренировъчно занятие с футболисти на Академик от всички възрасти проведе днес ръководителя на Корвър – Нидерландия Райнел Вьордингс.

По-късно днес започва и посещението на посланика на Нидерландия в Свищов Н. Пр. Юриен ван дер Хорст, което е по покана на УС на ОФК Академик. Сътрудничеството между клуба и Корвър – Нидерландия започна преди година и в момента „студентите“ от ДЮШ се обучават по тази методика.
Посещението на дипломата е благодарение на проект, разработен от ОФК Академик и реализиран съвместно с организация от страната на лалетата. Утре посланикът ще наблюдава второ спортно-тренировъчно занятие на младите футболисти на клуба, водено от ръководителя на Корвър – Нидерландия.
„Посолствота на Кралство Нидерландия има практика да обръщат внимание на социалния елемент, на интеграцията на малцинствените групи. Това е и причина да подкрепят начинанието на Академик. Смятам, че използването на модерни методики за работа с деца от 4-5 до 14-годишна възраст са изключително важни за развитието на младите таланти. Това, което може да предоставим ние като футболен клуб би помогнало за израстването и спортно-техническото развитие на бъдещите футболисти на Академик”, коментира по-рано Христо Цветанов, президент на клуба. Той изрази удовлетвореност, че посолството на Кралство Нидерландия е отворено и готово да подкрепи и други проекти на Академик, насочени към развитието на футбола.

Официална страница на ОФК Академик в социалната мрежа фейсбук

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.