Листата на БСП за Великотърновския избирателен район е със сериозно дамско участие. Сред 14-те кандидати за народни представители 8 са жени, а шестима са мъже. Средната възраст на участниците е 40 години като най-младият кандидат за депутат е 25-годишната Милка Ангелова. Това обяви на 27 февруари водачът и зам.председател на БСП Кристиан Вигенин минути след като листата бе регистрирана, пише вестник „Борба“.
Той допълни, че 9 са новите имена в нея, а шестима за пръв път участват като кандидати. На второ място е Валентина Димова, а трета е бившата депутатка от „Възраждане“ Цвета Галунова.
„Ще водим активна и позитивна кампания с много срещи с хората. Няма да е реалистично ако кажа, че гоним победа, но сме амбицирани да подобрим резултатите от предходните избори. Гледам на листата като на един голям и силен екип и разчитам той да бъде запазен и след вота“, подчерта Кристиан Вигенин.
Той ще е водач и на листата в Ямбол и е категоричен, че при добра организация, могат да се получат добри кампании и в двата региона. Той допълни , че едва след като минат изборите, ще реши от кой град да влезе като депутат в новия парламент.
Запитан дали според него след предстоящите избори, ще има стабилно Народно събрание и дали ще бъде сформиран кабинет, Вигенин прогнозира, че сегашният служебен кабинет е последният, който е назначен от президента Румен Радев.
„Ще е много безотговорно ако отново не бъде съставено редовно правителство. Със служебен кабинет не могат да се правят реформи. Обнадежден съм, защото виждам едно узряване у водещите политически партии. Гражданите заслужават, политиците да направят повече компромиси в името на държавата“, коментира Кристиан Вигенин.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.