С трета награда бе отличено СУ „Николай Катранов“ в международния конкурс „Коледа в нас“, организиран от Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Първата българска детска интернет телевизия „Аз мога, аз знам“ и Националния дворец на децата в град София. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Конкурсът, който се провежда за девета година, търси най-добрите коледни тържества в българските детски градини и училища в страната и чужбина. Учителите са предизвикани да заснемат като видео тържеството на своите възпитаници и и да го изпратят за участие във конкурса. Целта е да се популяризират българските традиции и благородната мисия на учителите в тяхното опазване и предаване на бъдещите поколения.
Наградите на победителите в конкурса бяха връчени на 25 февруари 2023 година на официална церемония в Националния дворец на децата в столицата.
Отличието за СУ „Николай Катранов“ печелят учениците от II „в“ клас, с учители Стефка Николаева и Евгения Георгиева, които записват своя коледен празник и го изпращат за участие в конкурса. Тържеството се провежда в Историческия музей в Свищов. Заслуги за отличието има и музикалният педагог в училището Невелина Илиева, която участва в подбора и подготовката на песните, включени в сценария.
В този конкурс Стефка Николаева печели награда за втори път. През 2013 година нейните ученици – сега десетокласници в СУ „Николай Катранов“, са отличени с първо място в конкурса.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.