Бившият министър-председател Бойко Борисов явно бързо забрави несгодите покрай ареста си на 17 март и се върна към старата си любов – футбола. Той демонстрира, че е възстановен и от операциите на менискус, като изведе с капитанската лента „Витоша“ (Бистрица) във финален мач от първенството в Югозападната зона за ветерани, съобщи „Спортал“, цитиран от вестник „Сега“. Накрая дори тимът му спечели победата – 3:1 над бившите футболисти на „Пирин“. Съответно на Борисов се падна честта да вдигне и купа.
Футболните изяви на експремиера не са новост. Той не само играе редовно с ветераните на „Витоша“, но и вече неведнъж изтъкваше и предишните свои успехи с тима, който кръсти „Бистришките тигри“. Сетне това прозвище бе подето охотно от доста медии. Сега с Борисов играха отново тези, които ритат редовно с него – бившите играчи на „Левски“ (и доскорошни членове на УС на Българския спортен тотализатор) Христо Йовов и Георги Гинчев, както и още няколко бивши национали – Георги Пеев, Светослав Петров и Йордан Върбанов. Йовов дори вкара един от головете.
През септември 2020 г., още докато Борисов бе на власт, „Витоша“ (Бистрица) обяви, че разпуска мъжкия си отбор заради финансова криза. Тогава обаче детските формации продължиха да съществуват. Не секнаха и мачовете на ветераните – „Бистришките тигри“. Междувременно „Витоша“ възстанови първия си тим и той сега води битка за влизане във Втора лига.
А Борисов явно ще преследва нов трофей – държавното първенство за ветерани, тъй като с днешната победа „Витоша“ стана полуфиналист в турнира.Б

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.