Учениците от дванайстите класове от СУ „Николай Катранов“, с класни ръководители Галя Иванова, Адриана Алексиева и Соня Димитрова, инициират благотворителна кампания в подкрепа на приюта за хора в нужда във великотърновското село Леденик. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията
Вече близо 30 години търновецът Христо Атанасов поддържа приют за сираци и бездомни, като им осигурява подслон, храна, а на някои и работа. В момента в приюта в село Леденик има 28 настанени души – мъже, жени и майка с дете. В условията на пандемия и растящи сметки за отопление и хранителни продукти, приютът се нуждае от подкрепа.
Кампанията на дванайсетокласниците от СУ „Николай Катранов“ е за събиране на пакетирани храни. Продуктите ще се приемат в училището до 11 март 2022 година, след което ще бъдат доставени в приюта в село Леденик.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.