Два дни след провеждането на конгреса на БФС кандидатът за президент Димитър Бербатов изтъкна официално първите си доводи за несъгласието си с избора на Борислав Михайлов. Както е известно, след излизането на резултатите (241 гласа за Михайлов, 230 за Бербатов) бившият нападател на „Манчестър Юн“ и „Тотнъм“ обяви, че вероятно ще следва обжалване в съда.
Днес в профила на предизборната му кампания се появи следното съобщение, в което се излагат част от мотивите в жалбата до съда:
„242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения. Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати!
На база на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола!
В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва „Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати“.
Изборът е нелигитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж!
Сега на ход е съдът!“
По-рано днес юристът, занимаващ се със спортни дела и доскорошен депутат Радостин Василев изрази становището си защо Борислав Михайлов не следва да бъде вписан в Търговския регистър като президент на БФС.
„Аз смятам, че първото нещо, което ще се случи, е Агенцията по вписванията ще откаже да впише избора на президент. Не сме стигнали до съд все още, но предвид хипотезата, пред която сме изправени, можем да считаме, че тези гласове, които има Борислав Михайлов не са му стигали да бъде избран за президент още на първи тур. Т.е. там е трябвало да има балотаж, поради това, че кворумът, който има отношение за мнозинствата е този, който е събран в началото на регистрацията, тъй като водещият на заседанието не е направил проверка на кворума преди гласуването за президент. Ако имаше проверка на кворума непосредствено преди гласуването и тя показваше 480 делегати, а не 483, тогава щеше да стигат 241 гласа. Доколкото разбрах от някои делегати водещият Камен Костадинов много е бързал, а може би от незнание. Не знам. Разбрах, че има и клубове, които не са допуснати да влязат в зала, има и административно въобще не допуснати, поради документи, които не отговарят на изискванията, всеки от тях има право да жали този конгрес. Не знам как ще се развият, но предполагам, че ще се стигне до нов конгрес. Дали той ще е преди или след този, който е обявен, не мога да предположа, но хаосът там го създава това ръководство на българския футбол, което от 12 години буквално ликвидира българския футбол“, коментира Василев пред БНТ.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.