Родителите на деца с колички практически не могат да стигнат до болницата! Това заяви съветник Ивелин Петров, който отскоро е и горд баща на син, по време на точката въпроси към кмета и отговори, чу Актуално Свищов.
Съветникът сподели, че в качеството му на баща е трябвало да заведи детето си в болницата. По думите му родителите с количка не могат да влязат на територията на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович”. „Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са!“ потърси гледната точка и на Илиян Венков, управител на болницата. Той обаче не прие обаждането, нито върна позвъняване…
Зам-кметицата Анелия Димитрова обеща да извърши проверка относно достъпна ли е средата до здравното заведение.
Актуално Свищов ще помогне на зам.-кметицата: Входът до болницата е срещу спирката срещу парадния вход на лечебницата. Там има рампа за инвалидни колички, които преди години се появиха на доста обществени места. Отделен е въпросът дали въпросното съоръжение работи?
До болницата с количка може да се влезе през Бърза помощ, но това е отделна здравна единица.
Реално хора с патерици, инвалидни колички и родители с детска количка може да стигнат на територията на болницата от асансьора от бившата поликлиника. Това обаче реално НЯМА как да стане, защото съоръжението, построено преди десетина години не работи от доста време. Подобни, неработещи асансьори за хора с потребности има и на пасарелката до пристанището. Те са на стойност 135 хиляди лева и никой в града на Щастливеца не ги видя да превозят и един грагжданини…

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.