България вече има шампион на европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана, пише вестник „Сега”. Ангел Русев спечели златния медал в кат. до 61 кг и по този записа втора поредна титлата след миналата година (б.ред. – тогава обаче той стана първи при най-леките, кат. до 55 кг). Шампионатът тази година трябваше да се проведе в България от 9 до 19 април, но бе отнето от страната ни и преместено в Албания заради блокираното от юридически хватки вписване на новата управа на федерацията ни по вдигане на тежести.
20-годишният Русев стана първи с пет успешни опита и двубой от 257 кг. Той спечели бронз в изхвърлянето, след като преодоля 108, 111 и 113 кг,. В изтласкването той си осигури златото в движението и двубоя още след втория си опит (144 кг), след като преди това успя и на 138 кг. Втори стана испанецът Хосе Брачи с двубой от 256 кг, а трети е украинецът Дмитро Вороновски (242 кг.).
Четвърти пък стана вторият български представител в категорията – дебютантът при мъжете Дениз Данев, който направи шест успешни опита и записа двубой от 220 кг.
Утре в Тирана ще излезе само един българин. От 21 ч. наше време ще вдига Валентин Генчев (кат. 67 кг), който миналата година стана трети на еврошампионата в Москва.