Голяма авария на довеждащия водопровод оставя Свищов без вода за неопределено време, предаде БНР.
Аварията е възникнала по напорната част на водопровода в района на село Вардим, захранващ град Свищов. Теренът е много проблемен, коментира за „Хоризонт“ кметът на Генчев:
„Теренът силно е оводнен и затруднява работата на екипите, за да могат да влязат да работят по отстраняването на аварията“.
Свищов няма резервни водоизточници. От водоснабдителното дружество са уверили, че резервоарите с питейна вода за града могат да поемат водоснабдяването най-много за едно денонощие, но няма гаранция кога ще бъде отстранена аварията на довеждащия водопровод, посочи кметът Генчев:
„Резервоарите ще бъдат изпразнени, след което Свищов най-късно в четвъртък може да е със спряна вода, особено във високите части на града“.
Авариралият водопровод е изграден преди 11 години и не е въведен в експлоатация, прокурорската проверка за него все още не е приключила.
Вместо коментар: Този филм с авариите по водопровода от Вардим го гледаме за пореден път откакто кметът Генчев, печално известен като Генчо Хазарта, защото обича да прекарва времето си пиейки кафе пред машинките в „Принцес” го гледаме за пореден път! Първият път 2019 година, когато града на Щастливеца остана без вода за четири дена по време на панаира. Година по-късно Хазартът и неговата крадлива Шайка пак го разиграха. Тогава премиерът по онова време Борисов обеща едни милиони за един чисто нов водопровод. Три години по-късно от „Цанко Церковски” 2 пак разиграват подобни евтини селски сценки. И пак се оправдават за един водопровод от преди 11 години. Но не казват защо те за шест години не са направили нищо? И къде са милионите, които даде Борисов? Или и те са виртуални като хвалбите от „Цанко Церковски“ 2. Хазарт, отдавна кметът Благов не е стопанин на мръсно-бялата къща, но явно много те е страх от неговата сянка… Вместо да пиеш кафета пред машинките в „Принцес”, решавай проблемите на Свищов, а не разигравай евтини сценки от селски вечеринки…
Александър ШАБОВ