Задържаха 18-годишен ученик да превозва 57 мигранти. Той е заловен на автомагистрала „Тракия“, предаде БНТ.
Мигрантите са афганистански граждани, нито един от тях няма документ за самоличност. Ученикът имал нужда от финансови средства. С него се свързало лице, което му предложило да превози мигранти от Карнобат до границата на България със Сърбия, срещу което щял да получи 10 000 лв. Той се съгласил и за целта му бил предоставен товарен автомобил, собственост на друго лице.
Афганистанските граждани се били договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България срещу около 3000 евро на човек. Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция. С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през тъмната част на денонощието с помощта на сгъваеми стълби и придружавани от каналджии преминали на територията на България.
Вървели пеша около 3 – 4 дни, достигнали до карнобатското Крумово градище, където към тях се присъединили и други мигранти, така че достигнали 57 човека. Ученикът ги качил в товарната част на автомобила и отпътували по направление границата със Сърбия.
Около 8.00 ч. на км 196 на автомагистрала „Тракия“ автомобилът бил спрян от полиция. 18-годишния младеж е задържан 72 часа.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.