По настояване на Община Свищов Агенция пътна инфраструктура започва ремонт на пътя до кръстовището за селата Козловец и Совата. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Основен ремонт на близо 10 километров пътен участък предстои да бъде направен в община Свищов. Техническият проект обхваща третокласен път III-405, от връзката му с път III-407 (кръстовището към с. Совата и с. Козловец) до входа на град Свищов, където ще се свърже с участъка, който през 2020 година Общината ремонтира. За интервенцията на пътната инфраструктура има одобрено задание и финансовите средства за нея са осигурени изцяло от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Пътят, който свързва град Свищов с областния център и е основна пътна артерия за пътуващите в посока и от ферибота Зимнич – Свищов, се характеризира с особено висок трафик и е в изключително лошо състояние. Ремонтните дейности се извършват благодарение на настоятелните усилия на общинското ръководство и аргументираното настояване пред съответните органи за необходимостта от неговата рехабилитация.

Обновяването на 9.5 километровата пътна отсечка, която е ключова за пътната мрежа в община Свищов, ще допринесе за повишаване безопасността на трафика и по-добрата свързаност в района.