Ансамбъл „Седенчица“ от град Пловдив вдигна на крака публиката на „Фолклорен извор“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

И тази година МФФ „Фолклорен извор“ в село Царевец се погрижи за своята публика, като организира вълнуващи концертни вечери с гост-изпълнители от страната и чужбина.  Кметът на Свищов и председател на фестивала Генчо Генчев отново подчерта, че именно фолклорът е мостът между народите, който обединява хората и ги сплотява.

Във втората концертна вечер, заедно с Градски хор Щип 2019, от Северна Македония и фолклорна група  „Мангларес“, от Колумбия, гост-изпълнители бяха ансамбъл „Седенчица“ от град Пловдив, които покориха сърцата на публиката и обраха всички овации.

Многопластовата концертна вечер поднесе на публиката разнообразни емоции, които започнаха с колоритните танцови и музикални изпълнения на групата от Колумбия, които омаяха публиката с експлозия от цветове и горещи ритми. След тях, гостите от съседна Северна Македония изпяха песни еднакво близки на сърцата и на двете страни, а за финал ансамбъл „Седенчица“ от град Пловдив завладя сърцата на всички присъстващи. Слънчевите и сърцати млади хора танцуваха с невероятна енергия и заряд, които предадоха на публиката, а на финал тя заслужено ги аплодира на крака.

Генчо Генчев поднесе на всяка една от групите златна грамота за участие в концертните вечери на фестивала и почетен плакет, като израз на благодарност. Разбира се, не бяха пропуснати и дамите, за които имаше пъстри кошници с цветя.