Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов” получи от Министерството на образованието и науката 900 хиляди лева от Министерството на образованието и науката. Това съобщи за Актуално Свищов проф. д-р Марияна Божинова, ректор на Свищовската Алма матер.
„Вчера МОН преведе на Академията 900 000 лв. за финансиране на първия етап от укрепването на Факултетския корпус. Ще се събори компрометираната част и ще се изгради нова”, уточни проф. Божинова.
Първо предстои събаряне на увредената част и есента след търг за възлагане или обществена поръчка за строителство, стартира процедурата по новото строителство, уточни ректорът.

Актуално Свищов припомня: Сградата на Факултетския корпус е строена през 70-те години. Проблемът е възникнал преди 3 години. Северната част на постройката има сериозни деформации и в двете големи аудитории зеят огромни пукнатини, в които може да се провре човешка ръка.
По-рано през годината ректорът на Висшето училище проведе срещи с народни представители и среща с образователния министър акад. Денков. В резултат на усилията през март се проведе геоложко проучване на специалисти от Минно геоложкия университет.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.