С красив за окото футбол, но без голове завърши втората контрола на „Академик“, срещу гостуващия отбор на „Вихър“ (Славяново).

През почти целия мач, отборът на „студентите“ доминираше, а гостите разчитаха предимно на контраатаки и статични положения да създадат опасност пред свищовската врата.

Отлично се включиха всички нови попълнения, които загатнаха за добър потенциал в отбора за втората половина на шампионата. Играчите на „Академик“ поддържаха високо темпо и пресираха противника още в половината на гостите, като създадоха няколко интересни и разнообразни атаки, за съжаление завършили без попадение. Въпреки това, отборът игра атрактивно и предложи интересен и разнообразен футбол на многобройните привърженици, дошли да наблюдават срещата.

На няколко пъти вратарят и защитниците на „Вихър“ се наложи да се намесват решително, като предотвратиха сигурни попадения. Пред другата врата, Викто Владимиров веднъж спаси много чисто положение, сред като футболист на гостите бе изведен очи в очи с него. Същият се намеси отлично и при един далечен изстрел, а при последвалото меле, Кристиян Иванов изчисти в ъглов удар.

До края на срещата, треньорите на двата отбора дадоха шанс за изява на повечето футболисти в групата за мача и пробваха различни тактически постройки.

Какво каза новия треньор на „Академик“ преди срещата, можете да прочетете в екслузивното интервю, дадено за читателите на „Актуално Свищов“ ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.