След 3 победи, 1 равенство и 1 минимална загуба с 0:1 отбора на Академик U13 (родени 2011 и 2012г.) завърши на 5-то място на турнир в Албена, съобщиха от клуба.

„Студентите“ показаха страхотен футбол и хъс за атрактивна игра.

Началото бе бавно, като в първия мач завършиха с равенство 0:0, но прекрасна игра.

Във втория си двубой, Академик отстъпи с минималното 0:1.

В третия, решаващ сблъсък, в груповата фаза, който определя кой отбор да отиде на полуфинал, „студентите“ поведоха с 3:0, след което румънския състав напусна терена. Това доведе до служебна победа за нашите момчета с 6:0.

В същото време се играеше другия решителен сблъсък за втората квота за полуфиналите. На срещата лидерът в групата демонстративно остави съперника, да му отбележи 9 гола. Така в пълен разрез с духа на феърплея и спорстменството двата румънски тима продължиха на полуфинал, а „студентите“ не получиха възможност да се преборят за финалната фаза.

Това не сломи настроението в лагера на Академик. Във втората фаза на турнира децата водени от Тодор Горанов и Красимир Капитанов се насладиха на страхотен футбол, много голове и доминация над съперниците си. След две победи, в които отбелязахме по 4 гола, отборът ни завърши на 5-то място, оставяйки отлични впечатления с играта си.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.