Победа пред родна публика записа Академик над едноименния тим от град Левски с 2:1.
Интерес към срещата от ХХIII кръг на Северозападната Трета лига не липсваше и за радост на многобройната публика в този слънчев мартенски следобед „студентите“ успяха да постигнат драматична победа в даденото от съдията допълнително време на срещата.
В герой се превърна Лилиян Маринов, който отбеляза след разбъркване в наказателното поле на гостите, в дадените четири минути допълнително време.
Мачът започна плахо и неубедително за футболистите на Академик, които през първото полувреме не успяха да застрашат вратата на гостите и няколкото опита за атака, бяха умело парирани още в зародиш. През тази част най-интересното положение бе пред вратаря на свищовлии – Виктор Владимиров, който се намеси решително при едно излизане на нападател на Левски очи в очи с него. Само бързият рефлекс и точно позициониране на Владимиров запазиха двете нули на почивката.
Дадените указания от треньора Росен Илков за по-агресивна и настъпателна игра през второто полувреме дадоха резултат и „студентите“ излязоха напълно мотивирани да вземат трите точки. След няколко неуспешни атаки, статични положения и ъглови удари, се стигна до 60-та минута, когато след центриране от ляво и последвало разбъркване, топката стигна до Пламен Ангелов в наказателното поле на гостите, който простреля вратаря на Левски и даде преднина на Академик за 1:0.
Последва прецизно изпълнение от пряк свободен удар на Лино Маринов, който насочи топката в сглобката на горният ляв ъгъл на вратата на Левски, но умела намеса на вратаря на гостите предотврати втори гол в мача. Натискът продължи и положенията се редуваха, като бе и отменен гол на Академик след правилно отсъдена засада.
И точно когато Академик диктуваше събитията на терена и търсеше начин да приключи нещата с втори гол, неправилно върната назад топка към защитник на „студентите“ изведе нападател на гостите на стрелкова позиция директно срещу Виктор Владимиров, който този път бе безпомощен и така се стигна до изравняване. В последвалите минути на натиск от страна на Академик, на няколко пъти играта бе накъсвана заради нарушения, като нервите на футболисти и на двата отбора не издържаха, в резултат на което бяха показани няколко жълти картона за груба игра и оспорване на съдийски решения.
Зрителите вече бяха започнали да се разотиват, а четвъртият съдия беше вече вдигнал табелката за допълнително време, когато при една от последните атаки на Академик и последвало разбъркване в наказателното поле на гостите, най-съобразителен се оказа игралият отлично в този мач Лилиян Маринов, който отблизо вкара за така нужната победа. В своята радост, Лино си съблече фланелката, за което получи жълт картон от съдията, но това не можа да спре бурната радост на нашите футболисти. И така след драма и късмет в допълнителното време, Академик постигна четвърта победа и се отлепи от дъното на групата.
След приключване на срещите от този ХХIII кръг стана ясно, че участие в първенството на Северозападна Трета Лига прекратява отборът на Пещера (Галата), който напуска по финансови причини.
Емил ВЕСКОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.