На посещение в Академик пристигна делегация от английската футболна школа и частно училище Брук Хаус, съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на Управителния съвет на клуба. Групата е водена от директора по футболни въпроси на академията Мики Адамс, който е отседнал в града от вторник до неделя.

Целта на посещението е гостите да се запознаят отблизо с работата в клуба, базата, тренировъчните процеси и талантите в академията. Мики Адамс и неговите колеги ще наблюдават всички мачове на ДЮШ до края на седмицата, както и ще присъстват на множество тренировки. Ще им бъде показан потенциалът за развитие на футбол в региона, инфраструктурата, както и нагледно как се работи с младите футболисти. Гостите ще се запознаят с ползваната методика и принципи на работа в школата и мъжкия отбор, ще проведат срещи с треньорите и ръководството на клуба, като посещението ще завърши с наблюдаване на мача от Трета лига между Ювентус (Малчика) и Академик в събота.

От страна на домакините за комфорта на гостите се грижи Христо Цветанов, заместник-председател на УС на Академик, който по-рано през годината с Емил Перушанов, посетиха школата на Брук Хаус, подписвайки меморандум за сътрудничество между клуба на „студентите“ и футболната академия от Англия.

Мики Адамс е легенда на английския футбол – с 438 мача в професионалните лиги, като най-силните си години прекарва в отбора на Саутхямптън, където играе 5 сезона на най-високо ниво и редом до футболисти като Мат Льотисие и Алан Шиърър. Като треньор Адамс е водил множество отбори сред които Лестър Сити, Саутхямптън, Фулъм, Брентфорд и други. Освен с ангажиментите си към Брук Хаус, Мики Адамс е и действащ професионален делегат на мачове от Английската Висша лига и редовно получава наряди за срещи от най-силното първенство в света.

Посещението на гостите съвпада и с подготовката на децата от Академик родени 2011-2012 за гостуването им в Англия, които след 10 дена ще отседнат именно в базата на Брук Хаус, където ще проведат тренировъчен лагер, преди да се изправят срещу връстниците си от Манчестър Юнайтед и Натингам Форест в приятелски срещи.

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.