Да се прави добро и помага на хората в нужда е заразително. Последните, които се включват в доброволни благотворителни инициативи са няколко свищовски майки, чиито сърца се раздират при вида на плачещи и бягащи от войната в Украйна деца…
Научавайки, че града на Щастливеца е един от първите градове в България, предложил закрила, няколко от свищовските майки вече са се организирали, срещнали са се с нуждаещите се граждани на Украйна и са направили работещ проект с пункт за събиране на помощи.
Призовават се граждани, съпричастни с идеята за помощ, да носят своите дарения на новоткрития пункт:
Гаражът на улица Черни Връх 72, точно срещу училище „Цветан Радославов“.
Ще има доброволец на място, който ще приема и сортира помощите, както следва:
Понеделник и петък от 14:10 до 14:40
Вторник, сряда и четвъртък от 12:50 до 13:20
Събота от 13:10 до 13:40
През останалото време, може да се звъни на дежурния телефон 0988922727, на който доброволците Гергана Попова и Ваня Овчарова ще се отзоват.
Нашите съграждани напомнят, че помощта е целева и нужна след съгласуване с новодошлите украинци. Нещата от първа необходимост са памперси, тоалетна хартия, четки, пасти, пакетирани лакомства, спално бельо, чехли, хавлии, якета, прах за пране, детски играчки, пъзели, моливи… Умоляват се гражданите да носят нови и неупотребявани дрехи или такива в отлично състояние.
Консерви, спагети, леща, боб, картофи и други храни, също могат да се предадат, като тези продукти ще бъдат пренасочени към кухните.
В процесът на организация на новата благородна инициатива, екипът на Актуално Свищов научи, че малката Велизара Захариева Попова, само на 4 години, вече си е намерила нова приятелка в лицето на 5-годишната Влада от Одеса. Двете си допаднали от пръв поглед, а специално за Влада, Велизара си е донесла касичката със спестявания, които лично е дала за нуждите на новата си приятелка, като този акт на съпричастност е развълнувал присъстващите на срещата.
Новата инициатива на Майките на Свищов намира подкрепа в лицето на Актуално Свищов и ние редовно ще публикуваме новини и актуална информация за развитието на благотворителната инициатива в града на Дарителите.
Актуално Свищов