В продължение на седмица СУ „Николай Катранов“ бе домакин на международна работна среща по партньорски проект на училището, финансиран от програма „Еразъм+“. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
В училището гостуваха 25 ученици и 10 учители от европейски училища в Турция, Румъния и Хърватия.
Работната среща бе част от дейностите по проект „Код на бъдещето“, свързан с проектиране и производство на електронна платформа с лесен за ползване свободен хардуер и софтуер, позволяващи постигането на интерактивност и за неспециалисти.
Гостите участваха в уоркшоп, посветен на работа с образователните комплекти „Ардуино“, посетиха Русенския технически университет, за да се запознаят с обучителни програми по роботика, разгледаха забележителностите на Велико Търново, Интерактивния музей на индустрята в Габрово и научния център „Музейко“ в град София.
Кординатор за проектните дейности в СУ „Николай Катранов“ е Оля Михова, старши учител по английски език.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.