Температурен рекорд за страната от 32.4 градуса по Целзий е измерен днес във Велико Търново. Това съобщи за БТА Петър Станков, ръководител на Хидрометерологичната лаборатория във Велико Търново,  пише Дир.бг.
Абсолютният екстремум на температурата за месец ноември е измерен днес около 13.13 часа, уточни той. По думите му преди 95 години на 1 ноември 1926 година в Горна Оряховица са били измерени 32,1 градуса температура за ноември, но с днешните стойности се поставя нов температурен рекорд.
През почивните дни се очаква захлаждане, като максималните стойности за региона се очаква да бъдат около 18-20 градуса, уточни той.
Температурни рекорди са регистрирани за датата 5 ноември и в трите климатични станции в Силистренско, показва справка от метеорологичната обсерватория в Силистра.
В Силистра днес са измерени 26.7 градуса при температурен рекорд от 1998 година 25.4 градуса.
В Алфатар максималната температура е била 29.5 градуса при температурен рекорд от 26 градуса през 1998 година.
Надхвърлен е температурният рекорд от 1998 година от 26 градуса и в Главиница и днес са измерени 29.8 градуса. Вчера пак в Главиница бе измерена най-високата за деня температура в Силистренско – 25.9 градуса.
Най-високата температура за ноември в Силистренско е измерена на 14 ноември 1969 година – 27.7 градуса.
В четвъртък по места също бяха измерение рекордни температури – в повечето случаи над 25 градуса по Целзий.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.