Тя е на 26 години, което не е и пречи да има впечатляващо образование и още по-впечатляваща професионална реализация. В допълнение – тя е майка на две прекрасни деца. Това е Кристиана Димитрова…
Бакалавърската си степен завършва в родния Свищов в СА „Д. А. Ценов” специалност ,,Международни икономически отношения“. Междувременно работи и в младежката организация JCI, където с колеги движи различни проекти с благотворителна и социална насоченост.
„През 2017 година реших да запиша цялостната програма на Softuni digital по ,,Дигитален маркетинг“, защото усещах, че това е моята страст и искам да се развивам в тази сфера! Тогава от явили се за прием 3000 души, успяхме да влезем 500 и само 18 стигнахме до края и завършихме цялата програма. Една от мечтите ми бе да уча в Нов български университет и там реших да доразвия уменията и знанията си, като запиша магистратура по ,,Рекламен мениджмънт и визуален брандинг“ – в нея лектори са най-добрите професионалисти в сферата! Не можеш да получиш по-добри знания в сектора на друго място. В университета ежегодно се провежда 5-дневният форум със състезателен характер ,,Рекламна академия“, който цели да предостави на студентите реални проекти, върху които да работят и да се сблъскат с най-добрите хора от практиката, които са ментори и лектори. Тогава отбора, в който участвах завоюва престижното 3-то място”, разказа пред Актуално Свищов Кристиана Димитрова.
Да си родител на две деца с малка разлика в период, в който се опитваш да градиш успешна кариера е изключително трудно! Но съм благодарна, че имам толкова прекрасен и загрижен мъж до себе си, с който заедно градим нашето бъдеще и който неизменно и плътно е бил винаги до мен във всяко едно отношение и благодарение на него успявам да съм това, което съм в момента.
На въпроса ни: как съчетаваш професионалната реализация и семейството?, отговаря: Да кажем, че е магия да работиш от вкъщи, докато гледаш деца. Но смятам, че когато човек е мотивиран, всеотдаен и има желание за успехи, той ще успее.
Определя себе си като креативен човек, ентусиаст, човек на изкуството, голям мечтател и дива по душа.Въпреки всички семейни и професионални ангажименти 26-годишната свищовлийка поддържа и личен блог! „Тези неща и стремежът ми за развитие винаги са ме тласкали и мотивирали да гоня постижения и успехи! През последната година имам и личен блог, в който можете да срещнете много забавни, интересни, вдъхновяващи и поучителни статии”.
Честно казано съм човек, който не може и 1 секунда да има покой. Винаги искам да правя, да градя, да развивам, да оставям след себе си нещо. Реших да направя този блог, защото обичам да споделям своите виждания, мечти, истории и смятам, че те биха дали добавена стойност на някого. Една от статиите я писах, 3 часа след като излязох от операция при раждането на второто ми дете. Друга статия пък писах в 3 през нощта, след поредното дундуркане на големия ми син – просто получих вдъхновение. Като цяло, пиша, когато съм в настроение и имам наистина едни двадесетина минути за себе си и не съм се загубила някъде в главата ми из мечтите си, разказва младата майка и успешен дигитален маркетолог.
Съвсем наскоро Кристиана е призната за най-добър български дигитален маркетолог. Ето какво споделя за това: „Тази година работих заедно с PAUSE JEANS – най-добрият български бранд за дрехи. Когато започнах при тях работа, исках да направя маркетингова концепция и проект, с който да запозная тяхната аудитория повече с това всъщност какво те създават и правят, защото реално клиентите виждат крайния продукт в магазина, но не знаят какво стои зад него нагледно. Реших да направим рекламен клип под надслов ,,Ние създадохме твоята история“ и с него да покажем на нашата аудитория кои сме, какво правим и да създадем емоция у тях, да направим една потребителска пътека с интеракции и да ги провокираме. Идеята беше също всеки, който има история с дреха на бранда да ни я сподели, а ние да я разкажем в социалните мрежи. Ангажирахме Мирослав Антонов, който се занимава професионално със заснемане и обработване да сътворим нещо качествено. Всеки един участник в клипа трябваше да каже какво прави и с думите си аудиторията да припознае себе си. Точно с този проект реших да подам кандидатура в конкурса Digital stars за ,,Най-добри дигитални маркетолози в България“, организиран от Digital4foundation. В него компетентно жури от най-добрите в съответната сфера отсяват най-добрите проекти в съответните категории. Моята кандидатура бе в категория ,,Видео маркетинг“. Един ден ми се обадиха и ми казаха, че моят проект е оценен и е на финал, а победителят ще бъде обявен на гала вечер на едно от най-големите събития за годината в сферата на дигиталния маркетинг, а именно конференцията Digital4Plovdiv, която се проведе в гр. Пловдив. Супер много се зарадвах и нямах търпение да отида и да обменя контакти с мои колеги, да чуя какви са тенденциите в сектора от лекциите там, както и да се запозная с нови хора в сферата. Тайничко се надявах и знаех, че проектът и цялостната концепция зад него при представянето в кандидатурата са на високо ниво и наистина вярвах в успеха! И така, когато чух името си във вечерта за обявяването на победителите се зарадвах изключително много! Всяко едно нещо, което е олицетворение на труд и знания в него и е оценено на такова равнище, води до мотивация, желание за работа и развитие!“.

Александър ШАБОВ

Проектът, който прави Кристиана най-добър дигитален маркетолог:

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.