Кирил Петков заяви пред депутатите, че 4-те формации в неговата коалиция са успели да постигнат споразумение за съвместната си работа, но ще им се наложи да работят заедно и с опозицията по приоритетите на страната. Гръцката газова връзка трябва да стане основна задача, подчерта той. В областта на здравеопазването първи проблем е справянето с ковид кризата. Той изтъкна важността на ваксинацията. „Ние оставаме зад Руанда, Таджикистан и Пакистан. Ето защо моята първа заповед, ако бъда избран, е всеки в Министерския съвет да има зелен сертификат“, ангажира се той. Не може да се иска сертификат за влизане в заведение на ъгъла, аргументира се Петков.
Петков отново повтори, че ще проявява нулева толерантност към корупцията. В тази връзка, той посочи, че МВР, оглавявано от Бойко Рашков, ще има грижата никой да не бъде над закона. За правосъдието той обяви, че прокуратурата, оглавявана от Иван Гешев, не е постигнала задачите си, като даде за пример случая КТБ. И обеща реформа, в която очаква да се изяви новият правосъден министър Надежда Йорданова.
Важността на икономиката той открои с това, че по нейните приоритети ще работят двама членове на кабинета – Корнелия Нинова и Даниел Лорер. Петков подчерта, че България трябва да си върне водещото място в производството на зеленчуци. В областта на вънщната политика той каза, че страната ни трябва да бъде конструктивен партньор на ЕС и НАТО, да постигне напредък в отношенията със Северна Македония. Отбраната трябва да бъде в синхрон с външната политика. Заседанието продължава като Кирил Петков представя структурата и персоналния състав на предложението за правителство. В края на своето изказване Петков заяви, че ще бъде премиер на всички българи и няма да дели общините, защото във всички тях живеят българи. Той обеща да бъде пръв сред равни.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.