200 дарители подкрепиха сдружението „Подай ръка – Свищов“, което обединява свищовски майки решили да помогнат на прокудените от войната в Украйна. ИНИЦИАТИВАТА бе популяризирана от Актуално Свищов на 10 март и днес 50 от украинците, намиращи се в града на Щастливеца, получиха част от помощта. Това сподели Гергана Попова – доброволец-администратор на инициативата.
„Мили приятели,
искам от името на украинските граждани, получили помощи и дарения днес, да благодаря на всички семейства, които се отзоваха на техните нужди и направиха безвъзмездни дарения.
Днес от 13.30 до 14.30 имаше кампания за раздаване на събраните дарения.
Днес бяха раздадени: дамски, детски и мъжки дрехи, обувки, дамски, детски и мъжки якета и елеци, спално бельо, олекотени завивки, одеяла, детски игри, ръкавици, шапки, домакинска посуда – чинии, чаши, прибори, хигиенни продукти – тоалетна хартия, шампоан, кърпи, гъби, дамски превръзки, бяха раздадени няколко детски колички, на адрес закарано детско легло, детски стол за хранене, сушилня за дрехи.
Все още има потребности, които остават на дневен ред като най-търсени са термоканите.
Благодаря на всички момичета, които в качеството на доброволци бяха на място и помагаха за организацията.
Благодаря и на хората, които дадоха гласност на нашата кампания и помогнаха информацията да стигне до голям кръг хора в нужда!
В Свищов има добри хора и хора с големи сърца!
Нека си помагаме.
Бъдете живи и здрави!“
Импровизирания пункт се намира в гараж на ул. „Черни връх“ и организационната работа по набиране и предаване на помощите е изцяло от доброжелателни граждани на Свищов.
Идеята за помощ на украинските семейства бързо набра популярност и „Подай ръка – Свищов“ вече наброява над 200 дарители, а помощта е за всички нуждаещи се, не само граждани на украйна