Спокойно премина първият учебен ден в община Свищов. За пръв път днес училищния праг прекрачиха 189 първокласници, а общият брой на записаните ученици в Общината е 2619, съобщиха от пресцентъра на община Свищов. На територията на общината функционират 10 учебни заведения, от които 3 средни училища, 2 професионални гимназии и 5 основни училища, 4 от които се намират в населените места.
Всички училища имат готовност за присъствено обучение на учениците. Във всички училища е извършено освежаване на прилежащите помещения, а там където е имало необходимост, са извършени ремонтни дейности. В някои от училищата са изградени STEM центрове. Сградите са проверени от здравни власти и отговарят на нормативно определените изисквания.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.