Вдъхновяваща история, която показва, че печелим повече, когато изберем да дадем, вместо да вземем, разказа БНТ. 15-годишен ученик от Айтос намери портмоне с пари и дебитна карта и въпреки, че биха помогнали на семейството му, което живее в порутена къща без ток, реши да ги върне. Исус Христов има 7 братя. Мечтае да стане полицай.
Петокласникът от Айтос случайно намира изгубения портфейл до магазин в града. Вътре имало 140 лева и дебитна карта. За миг не се поколебал и отишъл в полицията.
„Той е от едно много бедно семейство. Живеят меко казано в доста оскъдни условия и тази сума определено би помогнала на семейството и въпреки това той не се поколебава да върне портмонето“, заяви старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.
И въпреки че семейството живее труден живот, майката на Исус го е възпитала никога да не краде.
Трогнати от историята на момчето, студенти от Бургас купуват торта за рождения му ден, която се оказва и първата в живота му.
„Той беше много щастлив. Дете от толкова беден район, от толкова бедна къща, да направи такова нещо, той е герой за мен“, допълни Павлина Стаматова, студент „Социална педагогика“.
Днешният ден се превърна в празник и за училището на Исус, където бе награден от полицията, общината и доброволци.
„Радваме се, че е наш възпитаник и че в това отношение сме успели да възпитаме в него това чувство“, каза още Дора Георгиева, директор на ОУ „Атанас Манчев“ в Айтос.
Исус мечтае да стане полицай. Не харесва лошите хора и иска да се бори за справедливостта.
Давид СУКНАРОВ

Сн.:БНТ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.