До 10 години затвор заплашват 43-годишен мъж, заплашил 16-годишен със… сабя, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.
43-годишен мъж е заплашил със сабя младежи, защото вдигали шум, уточняват от полицията. Сигнал за случая е получен снощи около 20,30 ч. в полицейското управлеине в Павликени от 16-годишно момче. От проведените до момента действия по разследването е изяснено, че същата вечер тъжителят е бил с приятели в района на летния театър в Павликени. При тях отишъл 43-годишен мъж, който им казал да си вървят, защото вдигат шум. Минути по-късно мъжът се върнал със сабя в ръцете и я опрял във врата на момчето, след това младежите си тръгнали. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.
Сабята е иззета. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 144, ал.3 от НК.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.