1250 лева събраха в СУ „Димитър Благоев“ за прокудените от войната в Украйна. Това съобщи за Актуално Свищов Цветанка Кирова, директор на гимназията. Сумата е събрана от 8 до 11 март, включително.
Кампанията за набиране на средства за украинските майки и децата им, беше организирана по инициатива на педагогическите специалисти в училище, като призоваха парите, които биха били дали родителите за цветя за 8-ми март, да бъдат пуснати в кутиите на двата входа. Така сумата, която се събра е 1250 лева, от които 265 лева са дарени от родители на учениците от 4-ти „б“ клас с класен ръководител Нелия Стойнева. 4-ти „а“ клас с класен ръководител Наташа Караманлиева пък събраха голямо количество хранителни продукти, които ще бъдат предадени в сградата на общината за разпределяне. Благодарим за отзивчивостта и добротата!
В момента се събират и хранителни продукти, които ще бъдат предоставени на нуждаещите се.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.