Наркотични вещества и пособия за приготвянето им иззеха при спецакция служители на РУ от областния град и Свищов, съобщипа от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново. Вчера в хода на специализирана полицейска операция за противодействие държането и разпространението на наркотични вещества около 19,30 ч. в областния град криминалисти предприели проверка на 28-годишен местен жител, известен на полицията и осъждан. Той се опитал да осуети проверката, като направил опит да избяга и изхвърлил кутийка от цигари, с намираща се в нея около 10 грама субстанция, която при полеви наркотест е реагирала на метаамфетамин.
При последвало претърсване в имот обитаван от 28-годишния мъж са намерени и иззети още около 3 грама вещество, реагиращо на пико и по около един грам вещества, реагиращи на метаамфетамин и канабис. В гориста местност край града са намерени и иззети течности с натрапчив мирис, реагиращи на метаамфетамин, котлони, празни опаковки от медикаменти и др. вещи, имащи отношение, към извършваната от лицето пристъпна дейност. То е задържано за срок до 24 часа по ЗМВР.
По случая е започнато досъдебно производство.
Вчера следобед в село Вардим е извършена проверка на 22-годишен жител на Ценово. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо около 1 грам кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин.
Същата вечер в Свищов е извършена проверка и на 35-годишен местен жител. В него е намерено и иззето топче, съдържащо листна маса, която при полеви наркотест е дала реакция на марихуана, както и две свивки, съдържащи вещество, реагиращо на амфетамин.
Срещу двамата са започнати бързи производства.