Футболна среща на ветераните се проведе под мотото „Мач на уважение и вечно приятелство“ в Свищов.

Като част от програмата „Свищовски лозници“, днес в Свищов се проведе утвърденият вече в годините приятелски мач на ветераните на ОФК Академик – Свищов и ФК Асеновец – Асеновград. Футболната среща се проведе под мотото „Мач на уважение и вечно приятелство“, а в състава на двата отбора взеха участие имена като – Иван Илчев, Иван Нончев, Кольо Москов, Тодор Борисов, Никола Георгиев, Струмен Афков, Иван Михайлов, Стефан Трайков и редица други утвърдени имена във футболните среди. Всички участници получиха специално изработени медали за спомен от днешната среща, а гостите от своя страна поднесоха купа и плакет на ръководството на ОФК Академик – Свищов.

За провеждането на спортното събитие, организаторите благодариха на ръководството на Общината Свищов, в лицето на кмета Генчо Генчев и председателя на ОбС – Свищов Кристиян Кирилов, както и на спомоществователите: Антон Георгиев, Христо Цветанов и Николай Марков, благодарение на които се реализира спортната инициатива.

Кметът на Свищов произнесе приветствени слова към домакините и гостите и ги поздрави за приемствеността между поколенията и майсторството на старата школа, което ще покажат в приятелския мач. Кметът Генчев добави също: „Като управляващи, ние също сме длъжни да служим на обществото и да помагаме на спорта и мисля, че през тази година направихме нещо хубаво, с реновирането на цялата административна сграда на стадион „Академик“. Надявам се, през следващата година да изиграете срещата на друг терен, тъй като предстои един мащабен ремонт на целия стадион на „Академик“, какъвто нашият град със сигурност заслужава”.

Като член на УС на „Академик“ Свищов Христо Цветанов приветства гостите с „Добре дошли“ и каза: „Поздравявам всички ветерани днес, без значение какви фланелки носите, Вие всички сте пример и имате една кармична връзка между Асеновград и Свищов, по отношение на футбола, по отношение на спорта, по отношение на приятелството!“.

Приятелската среща се проведе в две полувремена по 25 минути и завърши с равен резултат 4:4. Рефер на футболния мач беше бившият съдия от „А“ група Анатоли Дончев, а специален гост на събитието беше почетният гражданин на Свищов и бивш председател на БФС Валентин Михов, който развълнуван каза, че Свищов е негов любим град и винаги ще го носи в сърцето си.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.