„Възраждане“ с амбиция за поне два депутатски мандата от Великотърновска област, стана ясно днес на представяне на листата за изборите, които ще се проведат на 2 октомври, пише вестник „Борба”.
. В нея са включени 11 души от различни сфери и населени места в региона, като общото около тях е, че са получили висшето си образование в местни учебни заведения. Те споделят единодушното мнение за належащи сериозни реформи и тръгват с нагласата да спечелят поне два депутатски мандата. Категорични са, че ще заложат на позитивна кампания и започват срещи и обиколи в областта.
Водач на листата е бизнес анализаторът Станислав Стоянов. Той е възпитаник на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, където завършил бакалавърска степен по „Приложна лингвистика с френски и испански език, а след това магистратура по „Европейска интеграция“. Има и втора магистратура – „Европейска публична администрация“ от университета в Лиеж, Беглия.
Втора е Венцислава Йорданова – студентка по „Българска филология“ във великотърновската алма-матер, а по професия – кулинар. Следва Александра Трифонова от старата столица, която има две висши образования и притежава квалификация „Строителен инженер“. Работи като проектант в австрийска компания. Четвърти е Иван Топалов – възпитаник на Стопанската академия „Д.А.Ценов“ , който се развива в сферите търговия и земеделие. След него се нарежда Ивайло Парашкевов, който е завършил образование с профил английски и руски език и информационни технологии. Шести е Тихомир Цонев, чиито компетенции са в областта на строителството и озеленяването. Следват докторът по „Социална психология“ Иван Драгостинов и специалистът по електроника Христо Гугучков от Лясковец. Девети е инж. Георги Харизанов от Националния военен университет „Васил Левски“, който е работил 25 години в системата на МВР и е бил представител на България в мисии на ООН и ЕС в Косово и Грузия. Пенчо Пенчев е десети. Той е представител на бизнес средите, ръководи фирма в автомобилния сектор. Последна в листата е Златка Донева-Цанева – общински съветник от „Възраждане“ в Трявна.
„Великотърновският регион има три основна проблема, за които ние ще работим. Това са чистотата на въздуха и дейността на „Кроношпан, лошото водоснабдяване в редица населени места и транспортната свързаност. Смятаме, че АМ „Хемус“ и АМ „Русе – Велико Търново“ трябва да бъдат изградени максимално скоро. Ще направим необходимото и за развитието на жп транспорта и летището в Горна Оряховица“, заяви водачът на листата Станислав Стоянов.
Изтъкна като национални приоритети на партията енергийната обезпеченост на България, справянето с демографския проблем и стабилизиране на здравната система.
„Ключов приоритет е и образованието. Не сме съгласни с намесата на неправителствени организации в училищата. Недопустимо е чужди организации да определят дневния ред в образованието. Ще настояваме и за премахване на делегираните бюджети“, допълни той.
Убеден е, че социолозите подценяват „Възраждане“ и прогнозира, че партията може дори да надхвърли 20% от вота на електората.
По отношение на отцепилите се от политическото формирование коментира, че вече са си взели поука.
„Всички в листите са партийни членове, няма представители на гражданската квота. Направихме си изводите и анализирахме случилото се, за да избегнем същите грешки. Растем с всеки изминал ден. За момента нямаме структури във всички общини в региона, но за нас е по-важно те да са изпълнени със съдържание, а не просто фиктивни“, допълни Стоянов.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.