Правила, които възпитаните и интелигентните хора спазват. Както в реалния, така и във виртуалния свят:
– Възпитаните хора не обиждат. Когато спорят, използват аргументи, а не обидни квалификация по адрес на опонентите си.
– Интелигентните хора не си служат с клевети и сплетни. Няма значение кой е произнесъл клеветата – една жена на пазара или една жена, която работи /временно/ в МС. Интелигентните хора не замърсяват обществената сфера, повтаряйки измислици.
– Културните хора разсъждават самостоятелно. Не повтарят семплите тези на официозния мейнстрийм. Няма значение кой ги повтаря – БНТ, Нова Тв, Би Ти Ви, медиите на „Америка за България“, Си Ен Ен или Би Би Си. Умните нямат нужда от подобни мисловни полуфабрикати.
– Интелигентните хора мислят критично. И никога не маршируват в безличния строй на конформистите.
– Когато стане ясно, че са сгрешили, възпитаните хора се извиняват. Признак на слабост и на комплексираност е да смяташ, че си винаги прав
Както виждате, нищо сложно няма в придържането към тези правила. Те са в основата на нормалното човешко общуване. Е, да, сигурно има и такива, които не могат/не желаят да общуват възпитано. Подобни хора просто не биват допускани в прилично общество. Но дори и за тях има надежда някой ден да се научат. И тогава ще могат да се присъединят към обществото на културните хора.
„Политически НЕкоректно”, БНР

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.