Педагозите Йорданка Илиева и Елена Илиева от СУ „Николай Катранов“ са национални победители в категория „DIGITAL EXCELLENCE“ в 5-ия Национален конкурс за STEM науки в България, в който са участвали 125 учителски проекта. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията
Като Национални победители те ще получат сертификати и златни медали, както и списанието „STEM образование, иновации и знание“, в което ще бъде публикувана тяхната разработка на тема „Демонстрации на електрически вериги с „Ардуино“ в часовете по физика и астрономия, информатика и информационни технологии“.
Двете учителки участват за трети път в конкурса и традиционно са сред отличените учители. Съгласно регламента на конкурса SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учител, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии, програмирането, софтуерните технологии и други дейности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.
В тазгодишното издание на конкурса сред победителите на областно ниво при учениците бе класиран и Константин Тодоров от IX „а“ клас на СУ „Николай Катранов“. Проектът му „Ядрената енергия“ ще бъде публикуван заедно с най-добрите ученически разработки в третата книга „STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ“.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.