В деня на своя патронен празник Основно училище „Христо Ботев“ в село Ореш отбеляза и 150 години от основаването си, съобщиха от отдел Образование.
Празничната програма с започна с полагане на венци пред символа на първоучителя Петър Манчев в двора на училището, последвано от празнично шествие.
А тържеството по повод днешния патронен празник и отбелязване на 150 години от основаването на училището в Ореш се проведе в салона на Народно читалище „Филип Станиславов – 1903“.
Сред гостите на честването бе кметът Генчев. Той приветства ръководството на училището, учителите, учениците и всички присъстващи в залата и връчи на Маргарита Мариянова, директор на ОУ „ Христо Ботев“, Почетна грамота 1-ва степен и поздравителен адрес.
В празничната програма взеха участие Фанфарен оркестър „Акорд“ при СУ „Димитър Благоев“ – Свищов, децата от ДГ „Зорница“ – Ореш, настоящи и бивши възпитаници на училището.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.