Четвърта среща на училищата, носещи името на Щастливеца се проведе в родния му град, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
За четвърта поредна година  СПГ „Алеко Константинов“ бе домакин на годишна среща на училищата, носещи името на Щастливеца. В кръглата маса, тематично организирана в рамките на Алековите дни, участие взеха учители и ученици от СПГ „Алеко Константинов“ гр. Свищов, ПГИТ „Алеко Константинов“ гр.  Велинград, ПГТ „Алеко Константинов“  гр. Плевен, СУ „Алеко Константинов“  гр. Луковит и ОУ „Алеко Константинов“  гр. Перник.
Кръглата маса бе открита от инж. Веска Николова – директор на СПГ „Ал. Константинов“. Гост на инициативата бе д-р Анелия Димитрова – зам. кмет УЕПО, която приветства присъстващите и, от името на общинското ръководство, им подари  книгите „Бай Ганьо“  и „Достойно есть“ (автор Юлия Николова)  и екземпляр от юбилейния брой на специалния вестник, издаден по повод 160 години от рождението на видния свищовец.
В рамките  на програмата участниците представиха кратка информация за образователната институция, представители на която са, и предлаганите от нея профили и специалности. По време  на събитието се оповестиха резултатите от конкурса „Непознатият Алеко“ и с интерес присъстващите проследиха видеоматериал, носещ същото наименование. Изказани от участващите мнения и становища бяха обект на активна дискусия на тема „Добри практики за мотивацията на учениците и предизвикателствата на съвременната образователна система“.
Кръглата маса се проведе в СТЕМ центъра на училището-домакин СПГ „Алеко Константинов“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.