Как би изглеждал един Фейсбук профил на философ, ако социалната мрежа съществуваше в Древността, или Просвещението? Какви статуси биха публикували Сократ, Епикур и Диоген? В какви фен групи биха се включили Ницше, Волтер и Монтескьо? Каква музика биха споделяли и какви ли разгорещени спорове щяха да се вихрят под техните публикации? Кои исторически личности биха влезли в приятелските им листи?
На тези въпроси опитаха да си отговорят учениците от девети и десети клас в СУ „Николай Катранов“, разработвайки въображаеми Фейсбук профили на философи по избор, под ръководството на учителката си Милена Димитрова. Това сподели за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Условието на задачата бе учениците да се придържат максимално към историческата действителност и фактите, свързани с философите, с техните идеи, произведения и дори личен живот.
Проектите бяха представени пред старши експерта по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Велико Търново д-р Боянка Димитрова. Тя наблюдава с интерес презентирането на профилите и поздрави учениците и преподавателя за оригиналната идея и блестящото й изпълнение, като допълни, че няма търпение да научи тяхната следваща провокация.

Снимки от събитието: ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.