Ученици и учители от СУ „Николай Катранов“ са в Италия, където участват в международна работна среща по проект „Да споделим нашето културно наследство“, финансиран по програма „Еразъм +“. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
В групата са Оля Михова, координатор на проектните дейности в свищовското училище, Палома Тодорова – старши учител по английски език и учениците Константин Тодоров и Цветомир Илиев от IX „а“ клас, Ивайло Василев и Иван Мочков от X „а“ клас.
Домакин на форума е училище в град Гротаминарда, регион Кампания. Участват още образователни институции от Полша, Испания, Румъния и Турция.
Сред основните цели на проекта са опознаването на традиционните култури на страните участнички, както и популяризирането на обекти с изключително значение за човечеството, включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.