Ученици от специалност Организация на туризма и свободното време в Търговската гимназия и студенти от специалност Икономика на туризма в Академията отбелязаха съвместно Световния ден на туризма – 27 септември. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Какво по-подходящо място за събитието от къщата музей Алеко Константинов. На събитието присъстваха временният директор на Търговската гимназия Лиляна Димитрова, ректорът на Стопанска академия проф. Марияна Божинова, Аделина Замфирова, старши учител по професионална подготовка и преподавателят доц. д-р Любка Илиева.

Датата 27 септември е определена от ООН за Световен ден на туризма през 1980 г. Идеята да има такъв ден е породена от значимата роля, която туризмът има за развитието на икономиките, за културния обмен, създаването на връзки и отношения, които пораждат мир и просперитет.

През 2023 г. основната тема на проявата е „Туризъм и зелени инвестиции“. Мотото е „Инвестиции в устойчиво бъдеще“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.