Граничен полицай показа знания в „Стани богат“, а отговорът му на един от въпросите за солидна сума остави без думи водещия Ники Кънчев и зрителите, пише Шоу Блиц.

Блестящата си игра Никифор Петров от Свищов започна, след като премина като бърз влак през малка гара на първите пет въпроса и стигна леко до първата сигурна сума.

За 1000 лева той бе попитан: „В коя двойка първата боя е по-силна от втората в белота“? – Каро, купа, Спатия, каро, Каро, спатия, Купа, пика. Тук Никифор не бе особено затруднен и вярно маркира третата възможност.

Последва въпрос номер 7: „Колко кръга на ада са описани в „Божествена комедия“ на Данте“?, с опции 3, 5, 7, 9, и след като участникът се сети за деветте кръга на ада, продължи напред.

Петров заключи сумата от 2000 лева, а въпросът за нея беше: „С коя популярна фраза се свързва крал Луи XV, в чийто образ влезе Джони Деп в последния си филм? – Аз съм Кралят слънце, След мен и потоп, Като няма, да ядат пасти, На война като на война.

Никифор поиска „50: 50“ и след като компютърът остави първите две възможности, правилно отбеляза, че Аз съм Кралят слънце се отнася за Луи XIV и фиксира След мен и потоп, пише „vihrogon.bg“.

За 3000 лева той бе попитан от Ники Кънчев: „Кой български футболен треньор води два различни отбора в груповата фаза на Шампионската лига“? – Димитър Пенев, Георги Василев, Георги Дерменджиев Станимир Стоилов.

Това сякаш изглеждаше мечтан въпрос за Никифор, който изключи Пената, Василев и Дерменджиев, и след като отбеляза, че от българските отбори само Левски и Лудогорец са играли в най-комерсиалния турнир, маркира вярно Станимир Стоилов.

Полицаят припомни също, че в Шампионска лига Мъри е водил Левски и казахстанския Астана.

Въпросът за 5000 лева беше: „Пътят на кои завоеватели към Европа е спрян временно след поражение от т.нар. Овнешка битка през 1223 г.?“ – Арабите, Османците, Монголите и Викингите.

Последва изчерпателен отговор на Никифор, като от неговите думи стана ясно, че е на „ти“ и с историята. Предлагаме ви това, което той каза, за да се убедите сами:

„Тази битка се провежда на територията на Азиатския континент, на ръба на Европа, и е единственото поражение или едно от малките поражения на монголците, което претърпяват по времето на управлението на Чингис хан.

Волжките българи ги спират и това е много интересно действие от тяхна страна, тъй като, за да се присмеят или да унижат противника, заменят всеки пленен воин за един овен и оттам тази битка получава името си. Отговорът е С – Монголите“.

Въодушевен от това, което чу, Ники Кънчев нямаше какво да добави, освен да призове публиката за силни ръкопляскания, но пък даде да се разбере, че и той е запознат с тази историческа драма, след като обяви, че четири хиляди монголски войни са били разменени срещу четири хиляди овни.

За съжаление впечатляващата изява на Никифор приключи при въпроса за 10 000 лева: „Коя музикална легенда пише книга за апостол Павел и издава запис, в който чете целия Нов завет“?- Боб Дилън, Джони Кеш, Мик Джагър и Боно.

Играчът не знаеше отговора и се обади на Иван Иванов от Свищов, но той не успя да помогне. Тогава Никифор привика от публиката на сцената бащата на Иван – Димитър Иванов, с който са колеги от 20 години и всеки ден са заедно.

Митко обаче също остана безмълвен и това наложи Никифор да вземе решение да се откаже. Вече извън играта по бТВ той посочи Бони, но верният отговор се оказа Кеш.

Така Никифор напусна стола на богатството с 5000 лева, но по-важно е, че остави незабравими впечатления у всички, които го гледаха.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.